chleby
kanapki
bulki
wyroby francuskie
paczki_i_drozdzowki
wyroby półsłodkie

ZAWSZE Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW, Z KRYSTALICZNIE CZYSTEJ WODY.

Nadrzędnym celem Ś.P. Ignacego Polańskiego, zakładającego w 1996 roku małą piekarenkę było podtrzymywanie tradycyjnej metody wypieku chleba z naturalnych składników, aby uciec od napływającego z zachodu trendu do ulepszania pieczywa przez środki, które ułatwiają wypieki, ale przeważnie nie są zdrowe dla organizmu człowieka.

Z biegiem czasu zauważyliśmy że cel, który obraliśmy okazał się strzałem w dziesiątkę, bo nasza ciężka praca została doceniona przez rzesze klientów.

Wychodząc na przeciwko oczekiwaniom naszych nabywców pieczywa, z roku na rok udoskonalamy procesy naturalnej fermentacji i tworzymy coraz to nowsze receptury bazując na nieprzetworzonych surowcach z naturalnych ziaren.

Wyposażyliśmy nasz zakład w nowe systemy fermentacji, aby w ten sposób zapewnić Państwu stałą i wysoką jakość naszego pieczywa. Jednym z naszych celi jest docieranie z naszymi produktami regionalnymi do miejsc, gdzie zanikła zdrowej jakości w produkcji pieczywa.

Mikroflora, która jest głównym elementem i składnikiem naszego produktu to nic innego jak najzdrowsze i wyselekcjonowane kultury bakterii kwasu mlekowego. Zaczątkiem jest zawsze naturalny jogurt, mąka żytnia i źródlana woda – czysta i smaczna – spod samućkiej Babiej Góry.

Naszą dumą są produkty, które zostały laureatami nagrody Agro Polska – Chleb Orawski, Bochenek Staropolski, Bułka Juhasa.