ZAWSZE Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW, Z KRYSTALICZNIE CZYSTEJ WODY.
Nadrzędnym celem Ś.P. Ignacego Polańskiego, zakładającego w 1996 roku małą piekarenkę było podtrzymywanie tradycyjnej metody wypieku chleba z naturalnych składników, aby uciec od napływającego z zachodu trendu do ulepszania pieczywa przez środki, które ułatwiają wypieki, ale przeważnie nie są zdrowe dla organizmu człowieka.
Z biegiem czasu zauważyliśmy że cel, który obraliśmy okazał się strzałem w dziesiątkę, bo nasza ciężka praca została doceniona przez rzesze klientów.
Wychodząc na przeciwko oczekiwaniom naszych nabywców pieczywa, z roku na rok udoskonalamy procesy naturalnej fermentacji i tworzymy coraz to nowsze receptury bazując na nieprzetworzonych surowcach z naturalnych ziaren.
Wyposażyliśmy nasz zakład w nowe systemy fermentacji, aby w ten sposób zapewnić Państwu stałą i wysoką jakość naszego pieczywa. Jednym z naszych celi jest docieranie z naszymi produktami regionalnymi do miejsc, gdzie zanikła zdrowej jakości w produkcji pieczywa.
Mikroflora, która jest głównym elementem i składnikiem naszego produktu to nic innego jak najzdrowsze i wyselekcjonowane kultury bakterii kwasu mlekowego. Zaczątkiem jest zawsze naturalny jogurt, mąka żytnia i źródlana woda – czysta i smaczna – spod samućkiej Babiej Góry.
Naszą dumą są produkty, które zostały laureatami nagrody Agro Polska – Chleb Orawski, Bochenek Staropolski, Bułka Juhasa.